вторник, 19 януари 2021
Начало » Киносалон
И тази година над 70 ленти на „Любовта е лудост”


Фото: Ракурс
13 август 2013, вторник
Ракурс

Фестивалът ще се проведе от 30 август до 5 септември

21-ият международен филмов фестивал „Любовта е лудост” ще стартира по традиция в последния петък на август – 30 август, и ще показва филми от цял свят във Фестивалния и конгресен център във Варна до 5 септември.

Организаторите са подготвили прожекции на над 70 филма, а в конкурсната програма за голямата награда „Златна Афродита” ще участват 12 филмови продукции.

Това са китайският „Пиано във Фабриката” на Джан Мън, „От прозореца на моята стая” на испанката Паула Ортиз, френският „Светлите дни предстоят” на Марион Верну, „Да преследваш дъгата” (Румъния) на Дан Чису, руският „Любов с акцент” на Резо Гигинеишвили, ливанският „Гримасите на войната” на Жое Бу Ейд, турско-гръцката продукция „Странници вкъщ”" на режисьорите Дилек Кесер и Улаш Гюнеш Качаргил, френският „Монахинята” с режисьор Гийом Никлу, „Нашите жени” (Унгария) на Петер Шайки, полският „Любов” на Славомир Фабицки и копродукциите „Танго либре” (Белгия, Франция, Люксембург) на Фредерик Фонтейн, „Пътят на Халима” (Хърватия, Словения, Германия, Сърбия) на Арсен Антон Остоич.

Филмовият маратон ще бъде открит с френската лента „Капитал” на режисьора Коста Гаврас, а на закриването зрителите ще видят английско-френската продукция „Влюбените” на Кристоф Оноре.

Фестивалът „Любовта е лудост” ще почете звездите на българското кино – Георги Калоянчев, Тодор Колев, Иванка Гръбчева и Петър Попйорданов, които ни напуснаха през тази година.

85-годишнината на режисьора Никола Корабов ще бъде чествана с панорама, която ще представи „Тютюн”, „Юлия Вревская”, „Копнежи по белия път”, „Орисия” и документален автобиографичен филм.

Филмовата програма предвижда също и панорамите „Фестивали и награди”, „По световните сцени”, филми от три държави във фокус – Китай, Палестина и Белгия, както и ретроспектива на „Големите имена на световното кино - Леонид Гайдай, Роб Нилсън и Рихард Бланк”.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.
Христо Ботев


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!