четвъртък, 21 януари 2021
Начало » Политика
Дойче веле: Какво е намислил Борисов

04 септември 2013, сряда
Еми Барух

Борисов има нови помисли. И един стар план - да се завърне. Той е наясно, че за да успее, трябва някакси да бъде припознат като един от "добрите". Затова и се присламчва към "Протестна мрежа". Отличен трамплин, наистина.

Като хиена около разпръснат прайд Бойко Борисов обикаля териториите на „Протестна мрежа”. Наднича прикрит, коварно усмихнат в търсене на подходящ момент, на подходящ начин и на подходяща техника за обсебване на енергията, създадена в това пространство. Престорено съпричастен с Улицата, лидерът на партията, която превърна общежитието България в някакъв Мордор, прави днес първия публичен опит да използва Мрежата като трамплин, да се полюлее върху нея и да скочи обратно към командния пулт, където Уродливата компания продължава безогледния обир на публичните ресурси на страната.

Хищниците

Нека сме наясно: той е част от Уродливата компания, заедно със Станишев, Доган, Местан, заедно с медийните магнати и останалите нечистоплътни плутократи. Те нямат цвят, партийна принадлежност или кауза. Те са част от затвореното общество на хищниците, които са се добрали до публичния ресурс на страната и ще останат завинаги в мемориала на националните предатели. Това обаче ще се случи по-нататък. В един следващ исторически период. Днешният български ден е само една от неговите чернови.

В днешния български ден Борисов се опитва да внуши, че е загрижен за съдбата на страната - същата страна, в която той и съучастниците му вилняха безнаказано и нагло с подменени самоличности пред очите на услужливата тиражна журналистика.

В днешния български ден лидерът на ГЕРБ говори за “справедливите искания на протестиращите”, за “уважение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите”. Той казва всичко това, като удобно подминава факта, че гневът избухна по време на неговото управление, че непоносимостта към стила “Борисов-Цветанов-Фидосова и прочее алчни персонажи” е непоносимост непреодолима, абсолютна.

Заветната цел

Стремежът на Борисов да опакова в черно-бяла реторика марша на жълтите павета има за цел самият той да бъде припознат като един от “добрите” и да завихри около собствената си персона “всеки гражданин и всяка партия, които искат оставка на правителството и незабавни избори”.

Би било жалко, тъжно и доста разочароващо, ако „Протестна мрежа” и “всяка партия, която иска оставка на правителството и незабавни избори”, не си дават сметка за това.

Би било съсипващо, катастрофално, ако Протестът не бъде удържан върху територията на смисъла и морала, ако бъде употребен, измамен и предаден. Днешният 4 септември е първият тест за имунните защити на гражданите.

Източник: Дойче велеСподели в социалните мрежи

Подобни новини

Уорлик провери рентгените на ГКПП Малко Търново
Есета и дискусия с ученици за спасяването на евреите
Благодариха на бившата ГДР за Обединението
Дилма Русеф пристигна в София
София наравно с Рим, Париж и Лондон
Не секват съмненията за манипулация на предстоящия вот
Край на диктатурата в Либия
22 години надежда за демокрация
Щедри пари за археология вместо нефтената тръба
Бургазлии също на протест срещу ACTA

Компасът на мъдростта

...законът е напечатан само за робовете и ние имаме пълно право да кажем заедно с Прудона, че сяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството.
Христо Ботев


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!