Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 263, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
Европейското финансиране на млади предприемачи ще обсъждат на конференция в Бургас
петък, 14 август 2020
Начало » Политика
Европейското финансиране на млади предприемачи ще обсъждат на конференция в Бургас

Маруся Любчева
24 януари 2014, петък
Ракурс

Днес от 12.00 до 14.30 часа в конферентната зала на хотел „Бургас" ще се проведе конференция на тема „Възможности за европейско финансиране и стимулиране на млади предприемачи и иноватори през новия програмен период 2014 – 2020".

Програмата на конференцията включва:
Представяне на гостите от доц. д-р Маруся Любчева, член на Европейския парламент, и Lean Start-up подход, лектор д-р Арам Ховспян, BOZA solutions BVBA.

Доклад на тема "Иновационни Ваучери" към програма "Хоризонт 2020" ще изнесе Маруся Любчева. За новите моменти в предприемачеството и иновациите ще говори представител на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 

Две интересни теми : Европейското финансиране за иновации и изследвания и Дигиталното предприемачество ще разискват Леонардо Пиничети от REDINN–Rete Europea dell’Innovazione, Италия, и , д-р Арам Ховспян, BOZA solutions BVBA.

Доц. д-р Маруся Любчева е член на Европейския парламент от групата на социалистите и демократите, член на Комисията по външни работи и на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните. Основните й компетентни области включват външна политика (в частност Източното партньорство на ЕС, Русия, Black Sea Synergy, политика в областта на черноморското рибарство), околна среда, наука, иновации, образование, управление на проекти, права на жените и равенство между половете.

Д-р Арам Ховспян притежава магистърска степен по информатика и докторска степен по инженерство от Католическия Университет в Льовен, Белгия. От юли 2011 година работи като старши изследовател в изследователската група iMinds-DistriNet към Католическия Университет. Основните му научни интереси включват съвременни методологии за разработка на софтуер, софтуерни архитектури за сигурност и техники за прогнозиране на софтуерна уязвимост. През 2013 година компанията е успешно придобила финансиране от Фламандската агенция за иновации чрез наука и технологии относно иновативен проект на д-р Ховсепян в областта на интелигентните системи за предоставянето на вода.

Леонардо Пичинети e Старши съветник по Изследвания и иновации и е директор на Европа за бизнес. Завършва Университета в Рим, със специален фокус върху управление на водите в Средиземноморските страни. Неговата основна дейност е ежедневното управление и реализиране на дейностите, които се извършват по европейски проекти, управлявани от Европа за бизнес, както и писане на проектни предложения за рамковите програми на Европейската комисия.

REDINN – Rete Europea dell’Innovazione
е европейска консултантска компания, специализирана в консултирането, управлението и разработването на иновационни стратегии за изследователи и малки и средни предприятия. Тяхната мрежа включва партньори както от ЕС, така и трети страни.

Lean startup - как да разработим една идея по правилен начин? Студенти от университета случайно проявяват идея за нов продукт и с ентусиазъм развиват технологична компания, която практически за една нощ се превръща в огромен успех. Упоритост и труд в комбинация с много добра идея е гаранция за успех - това е просто един мит който се подсилва от медиите и киноиндустрията. Истината е, че зад всяка преуспяла фирма по света има десетки фирми с много добри идеи, които се провалят. Въпреки това успешното предприемачеството не е последствие на добри гени или присъствието в правилния момент на правилното място. Успех в предприемачеството е нещо, което всеки може да научи. Lean startup е една от тенденциите  в предприемачеството, която крие ключовете към успеха.

Програма Хоризонт 2020 има за цел да обедини съществуващите към момента три отделни програми на ЕК: за наука, иновации и Седма рамкова програма. Общият размер на финансирането, което се предвижда за периода 2014-2020 г. е в размер на 80 млрд. евро. Програмата ще се съсредоточи върху превръщането на революционните достижения в областта на науката в иновационни продукти и услуги, които осигуряват възможности за развитие на висшите училища в рамките на Общността, научноизследователски организации и бизнеса и променят положително живота на хората. Едновременно с това тя ще цели драстично намаляване на бюрокрацията, като опростява правилата и процедурите за привличане на най-добрите изследователи и на по-широк кръг от иновационни предприятия.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Уорлик провери рентгените на ГКПП Малко Търново
Есета и дискусия с ученици за спасяването на евреите
Благодариха на бившата ГДР за Обединението
Дилма Русеф пристигна в София
София наравно с Рим, Париж и Лондон
Не секват съмненията за манипулация на предстоящия вот
Край на диктатурата в Либия
22 години надежда за демокрация
Щедри пари за археология вместо нефтената тръба
Бургазлии също на протест срещу ACTA

Компасът на мъдростта

Най-добрият начин да излезем от тунела е да минем през него.
Робърт Фрост


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!