понеделник, 19 април 2021
Начало » Изкуство и книги
Астор с майсторски клас в лятната Академия на изкуствата


Фото: www.artacademy-bg.com
12 юли 2015, неделя
Ракурс

За 10-и пореден път сдружението с нестопанска цел в обществена полза „Лятна Академия на изкуствата“ – Бургас организира лятна Академия на изкуствата в Созопол.

Участват ученици и студенти от средните и висшите учебни заведения по изкуства от цял свят без възрастови ограничения. Както всяка година по различните видове изкуства ще се проведат майсторски класове. Академията стартира на 13 юли и приключва на 1 август.

Освен новите майсторски класове тази година организаторите са подготвили и уъркшоп в магичното изкуство, воден от Астор.

Уникалният и неподражаем Астор – единственият европейски носител на „Оскар” за илюзионно изкуство, подготвя поредната си голяма среща със своята вярна публика. От 21 до 24 юли Астор за първи път ще води майсторски клас и това ще се случи в рамките на лятната Академия на изкуствата. 

Зад гърба си той има изнесени повече от 16 000 представления по целия свят, пред невероятно разнородна, многобройна и обичаща го публика. Впечатляващ е не само броят на спектаклите, а и техният голям успех. Любовта на публиката към него се дължи както на съвършеното владеене на магическото изкуство, така и на изключителната харизма на артиста и човека Астор.

Класът на Астор ще се провежда в хотел „Селена” в Созопол. За да участват желаещите трябва да са се занимавали с илюзионно изкуство. За повече информация относно спецификата на уъркшопа е добре участниците да се свържат с организаторката Петя Великова на pe_velikova@abv.bg.

Учебната програмата на лятната Академия на изкуствата тази година ще включва 14 майсторски класа в 4 изкуства – музика, театър, живопис и илюзионно изкуство, а именно: флейта – проф. Георги Спасов; валдхорна и медни ансамбли – проф. Владислав Григоров, кларинет – проф. Петко Радев; виолончело – проф. Анатоли Кръстев; контрабас Маргарита Калчева; пиано – Мария Принц /Австрия/; оперно пеене – Дарина Такова; камерна музика / цигулка – проф. Ангел Станков; поп и джаз пеене – Йълдъз Ибрахимова, народно пеене – Бинка Добрева; живопис – проф. Светозар Бенчев; сценография – Чавдар Гюзелев, актьорско майсторство – Явор Гърдев; илюзионно изкуство – Астор.

Заключителните събития в десетото издание на лятната Академия на изкуствата ще бъдат 10 концерта, 2 изложби, 1 театрално представление и 1 спектакъл на илюзионното изкуство с вход свободен.

По случай годишнината от Академията има организирана и богата съпътстваща програма. Лятната Академия ще стартира със симфоничен концерт. Специални гости ще бъдат камерният оркестър Zenska Orkiestra Salonowa KHW от Консерваторията на гр. Катовице с диригент Grzegorz Mierzwinski и като солисти ще се изяват най-добрите участници от изминалите 10 издания на Академията. Концертът по повод 10-годишнината от Академията ще се състои на 26 юли от 19.30 часа в Театралната зала на читалище „Отец Паисий” в Созопол.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Малчугани на опашка за автографи от Петя Александрова
Бургас отива на биенале на мозайката в Москва
Анелия Райкова и Стойко Даскалов със званието „млад художник”
Бургаска художничка с награда от Виена
Огнян Петков извая българска Темида
Психолог издаде книга
Букай подари на Бургас притча за истината
Инженер-химик жъне литературни успехи
Холандец преведе Гео Милев
Защо на Запад не познават българската книга?

Компасът на мъдростта

Давай наставления само на този, който търси знания, след като е открил своето невежество.
Конфуций


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!