вторник, 01 декември 2020
Начало » Изкуство и книги
Астор с майсторски клас в лятната Академия на изкуствата


Фото: www.artacademy-bg.com
12 юли 2015, неделя
Ракурс

За 10-и пореден път сдружението с нестопанска цел в обществена полза „Лятна Академия на изкуствата“ – Бургас организира лятна Академия на изкуствата в Созопол.

Участват ученици и студенти от средните и висшите учебни заведения по изкуства от цял свят без възрастови ограничения. Както всяка година по различните видове изкуства ще се проведат майсторски класове. Академията стартира на 13 юли и приключва на 1 август.

Освен новите майсторски класове тази година организаторите са подготвили и уъркшоп в магичното изкуство, воден от Астор.

Уникалният и неподражаем Астор – единственият европейски носител на „Оскар” за илюзионно изкуство, подготвя поредната си голяма среща със своята вярна публика. От 21 до 24 юли Астор за първи път ще води майсторски клас и това ще се случи в рамките на лятната Академия на изкуствата. 

Зад гърба си той има изнесени повече от 16 000 представления по целия свят, пред невероятно разнородна, многобройна и обичаща го публика. Впечатляващ е не само броят на спектаклите, а и техният голям успех. Любовта на публиката към него се дължи както на съвършеното владеене на магическото изкуство, така и на изключителната харизма на артиста и човека Астор.

Класът на Астор ще се провежда в хотел „Селена” в Созопол. За да участват желаещите трябва да са се занимавали с илюзионно изкуство. За повече информация относно спецификата на уъркшопа е добре участниците да се свържат с организаторката Петя Великова на pe_velikova@abv.bg.

Учебната програмата на лятната Академия на изкуствата тази година ще включва 14 майсторски класа в 4 изкуства – музика, театър, живопис и илюзионно изкуство, а именно: флейта – проф. Георги Спасов; валдхорна и медни ансамбли – проф. Владислав Григоров, кларинет – проф. Петко Радев; виолончело – проф. Анатоли Кръстев; контрабас Маргарита Калчева; пиано – Мария Принц /Австрия/; оперно пеене – Дарина Такова; камерна музика / цигулка – проф. Ангел Станков; поп и джаз пеене – Йълдъз Ибрахимова, народно пеене – Бинка Добрева; живопис – проф. Светозар Бенчев; сценография – Чавдар Гюзелев, актьорско майсторство – Явор Гърдев; илюзионно изкуство – Астор.

Заключителните събития в десетото издание на лятната Академия на изкуствата ще бъдат 10 концерта, 2 изложби, 1 театрално представление и 1 спектакъл на илюзионното изкуство с вход свободен.

По случай годишнината от Академията има организирана и богата съпътстваща програма. Лятната Академия ще стартира със симфоничен концерт. Специални гости ще бъдат камерният оркестър Zenska Orkiestra Salonowa KHW от Консерваторията на гр. Катовице с диригент Grzegorz Mierzwinski и като солисти ще се изяват най-добрите участници от изминалите 10 издания на Академията. Концертът по повод 10-годишнината от Академията ще се състои на 26 юли от 19.30 часа в Театралната зала на читалище „Отец Паисий” в Созопол.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Малчугани на опашка за автографи от Петя Александрова
Бургас отива на биенале на мозайката в Москва
Анелия Райкова и Стойко Даскалов със званието „млад художник”
Бургаска художничка с награда от Виена
Огнян Петков извая българска Темида
Психолог издаде книга
Букай подари на Бургас притча за истината
Инженер-химик жъне литературни успехи
Холандец преведе Гео Милев
Защо на Запад не познават българската книга?

Компасът на мъдростта

Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства.
Алберт Айнщайн


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!