събота, 05 декември 2020
Начало » Изкуство и книги » Театър и музика
Откриват литературен клуб "ПЕРОТО" с 24-часово четене

15 септември 2015, вторник
Ракурс

“ПEРОТО”, освен като част от цялостната ни стратегия за подкрепа на литературата, е и една мечта. Едно място, където писатели, поети, издатели и най-вече четящите хора ще могат да се събират.

Това е денонощна книжарница и библиотека”, това каза директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош.

Той коментира предстоящите инициативи в Двореца, сред които са литературен клуб “ПEРОТО”, театър „Азарян“ и ДНК.

“Там може да четете книгата, която обичате, а после да я оставите, купите или подарите на някого. “ПEРОТО” ще бъде отворено постоянно за всеки, който иска да се докосне до добрата литература”, подчерта той.

Директорът на Двореца разкри, че официалното откриване на новото литературно пространство ще има много сериозна програма, която ще започне с 24-часово четене, почти всеки ден ще има представяния на нови книги, в понеделник ще има специален литературен гид, а няколко литературни клуба ще заживеят своя живот там.

“Ще открием театър „Азарян“ на 26 октомври с представлението “Чайка” на Явор Гърдев”, обяви Боршош. Другото театрално пространство в Двореца е ДНК. То е за независим театър, пърформанси и съвременен танц”. Ние изградихме много сериозен продуцентски екип, свързан със сценичните изкуства и всеки един творец може да кандидатства със своите театрални проекти. Ще видим много интересни артисти, които досега са имали проблем да представят своите творби, така че от този месец нататък, НДК става дом за всички тях”, категоричен беше Боршош.

Тазгодишното издание на “Киномания” също ще предложи изключително интересни заглавия на феновете, сред които “Хамлет” и“Роджър Уотърс - Стената”, а откриването ще бъде с българския филм “Каръци”, който предизвика истински фурор сред ценителите на седмото изкуство.

Освен това, НДК наскоро стана и филмов продуцент, като освен с финансова подкрепа, Дворецът помага и с качествен PR, реклама и маркетинг.

Директорът на Двореца започна четенето отсега с откъс от стихотворението на Валери Петров “Добрата книга” от първата издадена книга на Национален център за книгата (НЦК) - “Стихотворения 2007-2013” на големия български автор. Той отправи призив към всички родители и техните деца да посетят “ПEРОТО” и да не спират да четат.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Лили Иванова аплодира бургаския театър
Без театрален фестивал наесен
Чакринов си търси актриси
Змей шета по куклената сцена
Велко Кънев пак режисьор в Бургас
2011 - фестивална година за бургаските кукленици
Недялко Йорданов се изповяда и музикално
„Сигнал” със стотен концерт в Бургас
Дюлгеров режисира Меглена Караламбова в театъра
Ути Бъчваров откри велосъстезание

Компасът на мъдростта

Когато една врата се затвори, друга се отваря.
Сервантес


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!