събота, 28 ноември 2020
Начало » Бургас » Киносалон
Прекрасен филм за старт на “София филм фест на брега”

Проф. Георги Дюлгеров, Йорданка Ананиева, Кристина Ингилизова - пълномощник на “София филм фест”, Борислав Чакринов (от ляво на дясно)
Фото: Ракурс
18 март 2016, петък
Ракурс

Снощи под звуците на любими валсове първите гости на 14-ия “София филм фест на брега” прекрачиха входа на общинско кино “АБ”.

След тържественото откриване бе завъртяна първата лента от тазгодишното издание на “София филм фест на брега” “Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”.

За разлика от другите кинопрожекции в страната нашите показват стойностно европейско и световно кино. Фестивалът има за цел да създаде трайна кинопублика. Опитваме се да преодолеем самоналагащата се свобода на човек, гледащ сам вкъщи филми и показваме качествени филми, които съпреживяваме заедно. С тези думи проф. Дюлгеров посрещна фестивалната публика.

“Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” на Иглика Трифонова, която заедно с продуцентката на филма Росица Вълканова бе гост на фестивала, развълнува бургаските зрители и получи оценка 5,76, с която ще се състезава за наградата на публиката “Сребриста чайка”.

Това е филм за дълбочината на човешките отношения, за хуманността и човечността, за превратностите на съдбата под въздействията на политическите обстоятелства. Филм за наказанието и прошката, за престъплението и възмездието. Филм, който надскача решително националните ни граници и поставя общозначими балкански и европейски проблеми.

Иглика Трифонова благодари на учителя си проф. Георги Дюлгеров, че освен на професионализъм ги е научил на уважение към традицията, родителите, корените, истинското изкуство. Дългият снимачен и монтажен период на филма ми помогна да вляза още по-дълбоко в тази невралгична и далеч не само балканска тема, да съпреживея драмата на обикновения човек, жертва на непредизвикания от него военен конфликт, сподели Иглика Тридонова.

Присъстващите след филма заявиха, че 14-ото издание на феста започва с перфектна организация и очакват с нетърпение следващите филми от прецизната селекция на проф. Дюлгеров.

Жури в състав проф. Георги Дюлгеров, Йорданка Ананиева – зам. кмет по култура и образование, Борислав Чакринов – директор на ДТ “Адриана Будевска”, Александра Ингилизова – гл. редактор на “Ракурс”, Слави Георгиев – режисьор, Мария Бенчева –директор на РБ “Пейо Яворов” и Тони Минасян – актьор на 25 март ще обявят най-добрия филм, който ще бъде удостоен с наградата “Сребриста чайка”.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново.
Алберт Айнщайн


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!