неделя, 28 февруари 2021
Начало » Киносалон
Награденият със “Златен глобус” “Без милост” на Фатих Акин в програмата на София филм фест

Кадър от "Без милост"
Фото: София филм фест
08 януари 2018, понеделник
Ракурс

В програмата на 22-ия София Филм Фест „Без милост” („Aus dem Nichts”/„In The Fade”) на Фатих Акин ще бъде представен на гала прожекцията след Церемонията по връчване на наградите на фестивала, съобщиха от пресофиса на фестивала.

Премиерата на филма беше преди няколко месеца в официалния конкурс на Кан. Даян Крюгер с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си беше удостоена с наградата за най-добра актриса.

Стремежът на селекционния екип на София Филм Фест е да нe пропуска среща с филмите на Фатих Акин - „Сбогом, Берлин” беше интригуваща провокация за широк диапазон публика, „Раната” беше мъчително връщане към раните на миналото, а „Храна за душата” („Soul Kitchen”) е един от най-топлите и забавни филми, които са минали през сърцата ни в последните десетина години. Да не забравяме също „Музиката на Истанбул” и „На прага на Рая” - фестивалът, в партньорство с Гьоте-институт, е представял и ранните филми на талантливия германец.

В „Без милост” героинята на Крюгер е отчаяна и решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за нео-нацистката групировка „National Socialist Underground”.

Фатих Акин споделя пред Variety, че за него „Без милост” е изключително личен филм. „По някакъв начин аз се оказвам в групата на „другите” в Германия, заради произхода си. Имам черна коса, родителите ми са от Турция – аз съм сред перфектните мишени за подобни ксенофобски атаки. Преди няколко години се появи списък в един уебсайт на име Nuremburg 2.0, там бяха изброили политици, артисти, хора на изкуството, и моето име фигурираше като мишена за нео-нацистите. Именно това ме провокира да напиша сценария и да снимам този филм – това е моят своеобразен ответен удар на безумието, на което сме свидетели…”

„Докато политически натоварената история ще събуди вълна на възмущение от престъпленията, провокирани от омраза, които представя свръх-реалистично, това, което провокира съпреживяване на ужаса, е изпълнението на великолепната Даян Крюгер – с най-сериозната и силна роля в кариерата си до момента, в образа на храбрата, изпълнена с разрушителна емоция, непримирима Катя, която жадува за справедливост и отмъщение...”
„The Hollywood Reporter”, Дебора Йънг

В програмата на 22-рия София Филм Фест ще имате възможност да видите и „Квадратът” на Рубен Йостлунд, както и „Нелюбов” на Андрей Звягинцев – още две от творбите, номинирани от Холивудската чуждестранна преса за престижните награди „Златен Глобус” за чуждоезичен филм.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

През деня - мисли, през нощта - сънувай.
Китайска поговорка


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!