сряда, 04 август 2021
Начало » Бургас » Киносалон
Билетите за “София филм фест на брега” в продажба от 6 март


Фото: Анна Ковачева
02 март 2019, събота
Ракурс

Вчера на пресконференция в Камерната зала на ДТ “Адриана Будевска” бяха обявени подробностите около 17-ото издание на “София филм фест на брега”.

На срещата присъстваха зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, директорът на “София филм фест” Стефан Китанов, Слави Георгиев – член на професионалното жури и Петя Великова – президент на Зонта клуб Бургас.

Стефан Китанов представи акцентите в програмата на фестивала, говори за филмите и по-специално за българските. Бяха обявени и наградите, които фестивалът връчва.

За пълнометражен филм от конкурсната програма – Награда на община Бургас “Сребриста чайка” и Награда на публиката “Сребриста чайка”, а за късометражен филм – Награда на областния управител Златен плакет и грамота, присъдена от Младежко жури (членове: Кристина Кирова, Карина Кърпичева, Калина Христова, Велияна Дойчева, София Граматикова, Диляна Стоянова, Мартин Йорданов, Дебора Харизанова) и Награда на Зонта клуб Бургас – парична премия в размер на 1000 лв, присъдена от професионалното жури с председател проф. Георги Дюлгеров.

За гласувалите ще има награди. Преди всяка прожекция зрителите получават талонче за гласуване и след филма дават оценката си по шестобалната система. Традиционно позналият резултата на филма или най-близкия до него ще спечели книга от книжарници “Хеликон”.

Двама от зрителите гласували най-много през целия фестивал ще се борят за още две награди. Едната е уикенд с Пежо 508 – Автомобил на годината за 2019, а другата – кошница със сладки изкушения от фирма Деметра.

От 6 март на касата на театъра в центъра на града започва продажбата на билети. Цената е 8 лв, като карти от 10 билета струват 60 лв, а от 20 – 100 лв. За трета поредна година бургазлии ще могат да купуват билет в кен, който трябва да бъде заверен на касата на театъра. Местата, на които кенчетата ще бъдат продавани, ще бъдат обявени на фейсбук страницата на фестивала.


"София филм фест на брега" се организира от Арт Фест, община Бургас и ДТ "Адриана Будевска". Спонсори на 17-ия фестивал са Хеликон, София Франс Ауто Бургас, Черноморски институт, Деметра, Зонта клуб Бургас, Порт България Уест АД, Булджак ЕАД, Гранд Хотел Поморие, Бургасцвет 90, Триа Сити Център, Торти Марс. Медийни партньори са БНР Бургас, Общинско радио Бургас, 24 часа местен, Дарик, Ракурс, Черноморие-бг, Виа Понтика, Грамофона, Виж! Бургас, На брега.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

На света има само две достойнства, на които можем и трябва да се прекланяме - това са гениалността и искрената доброта.
Виктор Юго


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!