понеделник, 19 април 2021
Начало » Бургас » Киносалон
Приключи записването за Киноклас Бургас

Киноклас 2020
Фото: София филм фест на брега
07 февруари 2021, неделя
Ракурс

Предвидени са две публични лекции от онлайн обучението

За трета поредна година Киноклас Бургас към “София филм фест на брега” ще предостави възможност на кинолюбители на възраст от 16 до 30 години да се потопят в света на киното и да участват в процеса на заснемане на филм като режисьори, оператори, актьори, сценографи, монтажисти, звукорежисьори, създавайки своя интерпретация на епизод от избрания от проф. Георги Дюлгеров филм “Сцени от живота на една актриса” на режисьора Иван Владимиров.

4 февруари беше крайният срок за записване в Кинокласа, за който се кандидатстваше с мотивационно видео на страницата на фестивала във Фейсбук.

Кинокласът ще се проведе в три етапа.

Първият етап стартира на 7 февруари и включва онлайн лекции, водени от ръководителя на Кинокласа режисьора Надежда Косева и от други доказани специалисти в българското кино, прожекция на филма “Сцени от живота на една актриса”, дискусия с режисьора на филма, избор на епизоди от филма, които ще бъдат интерпретирани и разпределяне на екипите и ролите в тях.

Организаторите предвиждат две свободни публични лекции, които всеки желаещ ще може да гледа и слуша онлайн. Първата ще бъде на 25 февруари с лектор Надежда Косева на тема Монтаж, а втората на 7 март с лектор Христо Димитров – Хиндо на тема Документално кино. Точните часове на лекциите, както и техническите подробности, свързани с тях, ще бъдат публикувани на страницата на фестивала във Фейсбук.

Вторият етап започва на 10 март на живо. Той включва подготовка и снимачен процес, както и монтаж на заснетия материал. Тричленно жури с председател проф. Дюлгеров ще оцени филмите и ще се сформира новото Младежко жури.

Третият етап предвижда гледане на филмите от програмата на 19-ия “София филм фест на брега”. Задължителното обсъждане на някои от тях с техните автори или с ръководителя на Кинокласа Надежда Косева тази година ще бъде публично и всеки, който иска, ще може да присъства на него. Ще бъдат анализирани и филмите от късометражната програма, на един от които Младежкото жури ще присъди наградата на Областния управител на Бургас за най-добър късометражен филм.

Надежда Косева е родена в София през 1974. Завършва режисура в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров, след което участва в омнибуса ,,Поколение: изгубени и намерени‘‘ (2005) с филма ,,Ритуалът‘‘. Следват късометражните ,,Омлет‘‘ (2009) и ,,Втори дубъл‘‘ (2011), а последният й опит в късото кино видяхме миналата година - ,,Старецът и морето‘‘, който беше част от проекта 8`19`` (2017) - шест новели по разкази на Георги Господинов. Пълнометражният дебют на режисьора е игралният филм “Ирина” (2018). Филмите на Косева обикалят света и донасят редица престижни награди. Заедно със Светла Цоцоркова създават продуцентската компания ,,Фронт филм‘‘ през 2005 и продуцират фестивални фаворити като ,,Буферна зона‘‘ (2014, реж. Георги Дюлгеров), ,,Жажда‘‘ (2016, реж. Светла Цоцоркова) и ,,Кораб в стая‘‘ (2017, реж. Любомир Младенов).Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Един истински човек може да бъде унищожен винаги, но победен - никога.
Ърнест Хемингуей


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!