Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
Змей шета по куклената сцена
четвъртък, 09 април 2020
Начало » Бургас » Театър и музика
Змей шета по куклената сцена

Ефектните костюми на Свила Величкова няма начин да не привлекат детското внимание
Фото: Лилия Христова

16 юни 2011, четвъртък
Йорданка Ингилизова

Кирякос Аргиропулос поставя в Бургас за пръв път полска приказка

За да бъдат още по-привлечени към спектакъла децата, представлението е замислено в изключително ярки цветове, с големи ефектни кукли и оригинална декорация. Приказката оживява за пръв път у нас и със сигурност ще бъде интересна за малчуганите, убедени са от екипа, защото е близка до тяхната същност.

Послания и поуки, изказани от куклената сцена в Бургас, през погледа на непораснал змей и майка му, ще зарадват малчуганите наесен. Полската приказка „Това го знае всеки змей” тия дни репетира усилено режисьорът Кирякос Аргиропулос, директор на Столичен куклен театър и познат на морската публика от спектакъла „Нашият град”.

„Не е за вярване, минаха десетина години от тогава, но ето, че пак съм тук и с удоволствие работя с бургаските си колеги. В този приказен сюжет нещата са обърнати и хората са по-страшни. Прокарана е екологична идея. Излиза така, че змеят пази гората от най-различни чудовища – бракониери, дървари, рицари... С други думи, това са хората, които могат да направят най-големи злини на природата”, обясни режисьорът.

За да бъдат още по-привлечени към спектакъла децата, представлението е замислено в изключително ярки цветове, с големи ефектни кукли и оригинална декорация. Сценографията е на Свила Величкова, а музиката е написал бургазлията Светлин Петков. Неделина Роселинова, Александра Илиева, Георги Минков и Ивайло Енев ще разиграват епизодите в спектакъла.

Приказката оживява за пръв път у нас и със сигурност ще бъде интересна за малчуганите, убедени са от екипа, защото е близка до тяхната същност. Подобно на тях животинчето иска да се срещне с големия свят и се натъква на безброй предизвикателства. „Искаме да дърпаме нещата по-нагоре, да не комерсиализираме театъра. Затова повдигаме теми, които са важни, като общуването между хората”, заяви Кирякос Аргиропулос.

„Това го знае всеки змей” е първото заглавие за 2011 г. в афиша на куклената трупа край морето. Премиерата е замислена през септември и директорът Христина Арсенова се надява това да е добро начало на сезона.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Лили Иванова аплодира бургаския театър
Без театрален фестивал наесен
Чакринов си търси актриси
Змей шета по куклената сцена
Велко Кънев пак режисьор в Бургас
2011 - фестивална година за бургаските кукленици
Недялко Йорданов се изповяда и музикално
„Сигнал” със стотен концерт в Бургас
Дюлгеров режисира Меглена Караламбова в театъра
Ути Бъчваров откри велосъстезание

Компасът на мъдростта

Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства.
Алберт Айнщайн


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!