петък, 30 октомври 2020
Начало » Страната » Политика
Георги Първанов: Борисов, не публикувай стенограмите, демонстрираш безпомощност

02 август 2012, четвъртък
Ракурс

Космическите средства, които споменава министър-председателят за строежа на АЕЦ "Белене" са алиби за неговата политическа безпомощност да реши проблема, твърди Георги Първанов.

Министър-председателят трябва да спре публикуването на стенограмите от заседанията на Министерски съвет, препоръчва настойчиво президентът (2001-2012) Георги Първанов.

Това трябва да се препоръча настойчиво на Борисов, "защото не представят него и екипа на Министерски съвет в добра светлина", каза Първанов пред журналисти днес, съобщи vesti.bg.

"Това, което прочетох вчера, за мен е първо един правен хаос. Няколко пъти апелирам към министър-председателя и към ГЕРБ като цяло, към ръководството, да седнат, да си прочетат отново Конституцията и законите на страната, защото не можеш да правиш такива безразборни коментари, нямащи нищо общо със законите относно насрочването на самия референдум.

Референдумът трябва да се проведе в определени срокове и те не могат да бъдат отлагани във времето до изборите, както предлага министър-председателят", каза Георги Първанов.

Но не може вечно да спестяваме от демокрацията. По тази логика, министър-председателят може утре да поиска да няма избори, защото за изборите също се разходват едни или други средства, каза още Георги Първанов. Той смята, че министър-председателят трябва ясно да излезе и да изрази своята позиция. Ако той е "за" строителството на АЕЦ "Белене", то тогава да не го прави в рамките на едно заседание на Министерския съвет. Да излезе и да обяви от телевизионния екран, че той подкрепя проекта "Белене" и развитието на ядрената ни енергетика като цяло, заяви Първанов.

Той твърди, че е удивен, защото "министър-председателят продължава да бъде толкова объркан, когато става дума за АЕЦ "Белене".

"По спора колко би струвал проектът аз многократно съм се изказвал. Знае се, че началната цена беше около 4 милиарда, впоследствие се вдигна от едно и друго забавяне, но в никакъв случай аз не мога да приема тези космически средства, които се споменават от министър-председателя. Това е алиби за неговата политическа безпомощност да реши проблема", смята Георги Първанов.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Уорлик провери рентгените на ГКПП Малко Търново
Есета и дискусия с ученици за спасяването на евреите
Благодариха на бившата ГДР за Обединението
Дилма Русеф пристигна в София
София наравно с Рим, Париж и Лондон
Не секват съмненията за манипулация на предстоящия вот
Край на диктатурата в Либия
22 години надежда за демокрация
Щедри пари за археология вместо нефтената тръба
Бургазлии също на протест срещу ACTA

Компасът на мъдростта

Традицията не е завършек на миналото, а жива сила, одухотворяваща съвременността.
Игор Стравински


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!