събота, 19 юни 2021
Начало » Бургас » Киносалон
С “Петя на моята Петя” закриват “София филм фест на брега”

Кадър от филма "Петя на моята Петя"
26 февруари 2021, петък
Ракурс

Билетите за феста в продажба от 1 март

С дългочакания от всички бургазлии филм “Петя на моята Петя” на режисьора Александър Косев на 26 март ще бъде закрито 19-ото издание на “София филм фест на брега”.

Това съобщиха организаторите днес на онлайн пресконференция, в която участваха зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, директорът на “София филм фест” Стефан Китанов-Кита, художественият ръководител на “София филм фест на брега” проф. Георги Дюлгеров, пълномощникът на “София филм фест” в Бургас Кристина Ингилизова и режисьорът Надежда Косева – ръководител на Киноклас Бургас.

На прожекцията на закриването на фестивала гости ще бъдат режисьорът на “Петя на моята Петя” Александър Косев, продуцентът Николай Урумов, сценаристът Нели Димитрова и част от актьорския екип на фестивала, сподели продуцентът по време на пресконференцията.

В продукцията, снимана на ключови места в Бургас, като статисти участват над 500 бургазлии.

Изключително силно е присъствието на българските филми в афиша на фестивала - 8 пълнометражни, 13 късометражни и 1 документален филм ще видят киноманите в рамките на 9 фестивални дни. Сред тях са “Февруари” на Камен Калев, “Сцени от живота на една актриса” на Иван Владимиров, “Страх” на Ивайло Христов и втора и трета серия на дигитално реставрирания “Мера споредъ мера” на Георги Дюлгеров. Юлиан Вергов, Светлана Янчева, Ивайло Христов, Павел Г. Веснаков ще бъдат част от гостите на фестивала.

Любопитна изложба “Мера споредъ мера” с фотографии от филма с 40-годишна история ще краси фоайето на Културен дом НХК от 18 до 26 март.

16 пълнометражни филма ще се състезават за наградите "Сребриста чайка" - Наградата на Община Бургас за най-добър филм и Наградата на публиката, а един от 12-те късометражни филма от конкурсната програма ще получи Наградата на Областния управител - Златен плакет и грамота. Жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Александра Ингилизова, Диана Саватева, Мария Бенчева, Стефани Райчева, Слави Георгиев, Лорис Мануелян, Тони Минасян и Кремена Ватева ще присъдят Наградата на Община Бургас, а Младежко жури, сформирано от участниците на Киноклас Бургас, ще гледа късометражната програма и ще избере своя фаворит.

Продажбата на билетите за най-мащабното филмово събитие в Бургас стартира на каса “Часовника” на 1 март. На касата на Културен дом НХК билети ще се продават от 18 март всеки ден час преди започването на прожекции.

Цената на единичен билет е 8 лв, за учащи и пенсионери – 5 лв. Предвидени са отново карти с по 10 и 20 билета на цена съответно 60 и 100 лв. Учащи и пенсионери за първи път ще могат да си купят карти с намаление – 10 билета за 40 лв. и 20 билета за 80 лв.

“София филм фест на брега” ще се проведе от 18 до 26 март 2021 в новия Културен Дом НХК в Бургас. Събитието е организирано от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.
Христо Ботев


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!