понеделник, 18 октомври 2021
Начало » Бургас » Киносалон
“Февруари” открива юлското издание на 19-ия “София филм фест на брега”


Фото: Ракурс
22 юли 2021, четвъртък
Ракурс

Броени часове остават до началото на 19-ия София филм фест на брега в Бургас

Под звуците на Духовия оркестър на Бургас фестивалът ще бъде открит тази вечер с филма “Февруари” на Камен Калев. Режисьорът, който е родом от Бургас, ще присъства на бургаската премиера на филма, а утре в 11 часа ще разговаря с журналисти и зрители на организирана среща в НХК.

Днес на пресконференция в новообновения Културен дом НХК, където ще се провежда събитието, бяха обявени филмите и акцентите от фестивалната програма. На срещата присъстваха художественият ръководител на фестивала проф. Георги Дюлгеров, зам.-кметът по “Култура, туризъм и спорт” Диана Саватева, организаторът на фестивала Кристина Ингилизова и ръководителят на Киноклас към “София филм фест на брега” Надежда Косева.

Организаторите са предвидили пресконференции с всички български гости, на които ще могат да присъстват както журналисти, така и кинолюбители. Те ще се провеждат в деня след прожекцията на съответния български филм.

Освен филмчетата от късометражната програма, които са с вход свободен и ще бъдат показвани всеки ден от понеделник до четвъртък от 16:30 часа, още пет филма зрителите ще могат да видят без билет – документалния “Преди края” на Елдора Трайкова, “Късмет” на Христо Димитров – Хиндо, “Озарение” на Христо Симеонов за великия поет Христо Фотев и втора и трета серия на дигитално реставривания “Мера споредъ мера”.

Професионално жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Александра Ингилизова, Диана Саватева, Мария Бенчева, Стефани Райчева, Слави Георгиев, Лорис Мануелян, Тони Минасян и Кремена Ватева ще присъди Наградата на Община Бургас “Сребриста чайка”, дело на художника Никола Станчев, а Младежко жури с членове Александра Колева, Сет Стаматова, Ния Караянова, Дора Дочева, Симона Славкова, Божана Славкова, Ивайло Димитров, Димитър Петков и Михаела Кацарова, сформирано от участниците на Киноклас Бургас, ще гледа 12-те филмчета от късометражната програма и ще определи носителя на Наградата на Областния управител.
Наградата на публиката “Сребриста чайка” получава филмът, на който зрителите са дали най-висока оценка.

Цената на единичен билет е 8 лв, за учащи и пенсионери – 5 лв. Предвидени са отново карти с по 10 и 20 билета на цена съответно 60 и 100 лв. Учащи и пенсионери за първи път ще могат да си купят карти с намаление – 10 билета за 40 лв. и 20 билета за 80 лв.
Фестивалът се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на община Бургас, спонсори и приятели.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Език кости няма, но кости троши.
Българска поговорка


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!