петък, 29 септември 2023
Начало » Бургас » Киносалон » Изкуство и книги
Гости на откриването на 21-вия “София филм фест на брега” ще бъдат Орлин Милчев, Елена Замяркова, Георги Чолаков и Димитър Андреев - Лалри

Кадър от филма "Изкуството да падаш"
26 март 2023, неделя
Ракурс

Режисьорът на филма “Изкуството да падаш” Орлин Милчев, с който след броени дни ще бъде открит 21-вият “София филм фест на брега”, ще представи филма си лично в Бургас.

С него в морския град пристигат и актрисата в главната роля Елена Замяркова, продуцентът на филма Георги Чолаков и монтажистът Димитър Андреев - Лалри.

Екипът на филма ще бъде на разположение за разговор с учениците от Киноклас Бургас на 31 март в 11 часа в пресзоната на фестивала (на втория етаж в Културен дом НХК). Разбира се, срещата е отворена и за журналисти и фенове.

“Изкуството да падаш” е първият пълнометражен филм на Орлин Милчев, за който той получи Награда за дебют на фестивала за българско кино “Златна роза” през 2022 г. Режисьорът завършва НАТФИЗ през 2016 г., а през 2017 г. – майсторски клас в IFA (Италия) при легендарния режисьор Бела Тар. Дипломира се с късометражния филм “Добри”, селектиран в конкурса Jameson на София Филм Фест, Естетика ФФ  и ФФ ВГИК Москва. На фестивала „Ранно пиле“ е обявен за най-добър български късометражен филм.

Елена Замяркова е завършила НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов, участвала е в театрални спектакли и се е снимала в дипломни късометражни филми, както и в пълнометражните филми “Каръци” на Ивайло Христов, “Сестра” на Светла Цоцоркова и др. 

Историята на “Изкуството да падаш” ни запознава със 17-годишната ученичка Бори, която отказва да бъде унижавана от момчетата в училище. Артистичната й, но лабилна майка не й дава подкрепата, от която има нужда. Грижовният й дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, трябва да победиш себе си.

Във филма Елена Замяркова си партнира с Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов, Валери Йорданов, Иван Бърнев, Димитър Николов и др. Сценарият е на Неда Филчева и Марин Дамянов, а оператор е Емил Христов.

Билети за този и за останалите филми от програмата на фестивала могат да се купят на касата в Културен дом НХК всеки делничен ден от 10 до 18 часа. Цената на редовния билет е 10 лв, а с намаление - 5 лв. Продават се и абонаментни карти.  

21-вият “София филм фест на брега” ще се проведе от 30 март до 7 април в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Торти “Марс”, Mezetto PUB, Бистро “При Поли”, Бутиков хотел “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Малчугани на опашка за автографи от Петя Александрова
Бургас отива на биенале на мозайката в Москва
Анелия Райкова и Стойко Даскалов със званието „млад художник”
Бургаска художничка с награда от Виена
Огнян Петков извая българска Темида
Психолог издаде книга
Букай подари на Бургас притча за истината
Инженер-химик жъне литературни успехи
Холандец преведе Гео Милев
Защо на Запад не познават българската книга?

Компасът на мъдростта

Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства.
Алберт Айнщайн


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!