петък, 14 юни 2024
Начало » Бургас » Градски легенди
Moby се раздаде докрай на Бургас

Moby бе засечен, докато прекосява алеята от хотел "Приморец" до главната сцена, охранителите не даваха никой да припари до него
Фото: Лилия Христова
14 август 2011, неделя
Ракурс

Звездата на 4-ия Spirit of Burgas – Moby, излезе на голямата сцена с уникалната Joy Malcolm и изпя най-големите си парчета

„В събота вечер по пълнолуние, на брега на морето, не е ли хубаво?”, обърна се към публиката едно от най-големите имена на световната електронна сцена.

На всички, които бяха на плажа в Бургас, Moby посвети изпълнението на култовата си песен - Porcelain, част от саундтрака на филма „Плажа”. Изпълнителят направи снимка на публиката, така че много скоро очакваме в официалния му сайт, където е качена колекция с фотографии от различни краища на света, да се появи и Бургас.

В полунощ във вип-зоната можеше да бъде видян и кметът Димитър Николов, който изгледа концерта в ритъма на музиката и се разбра – градоначалникът е сред най-големите фенове на Мoby. Часове преди това двамата се видяха на четири очи. Специално за всички други свои фенове в Бургас в официалната книга за автографи на общината Мoby нарисува своя запазен знак – комикс човече, създаденото от самия него още когато е бил на 17 г. „Благодаря Ви, че правите този фестивал”, са думите, с които изпълнителят се обръща към Николов.

Въпреки че за първи път идва за участие в България, той споделя, че знае много за страната ни. Научава нещата направо от извора - в бандата на Moby има българска кръв. Това е Светлана Василева, басистката на групата, която го съпътства в повечето му пътувания. Освен действащ музикант, тя е и преподавател в два престижни музикални колежа – Institute of Contemporary Music Performance и London College of Music. Светлана поздрави феновете, а на чист български Moby многократно каза: ”Благодаря”.

След бургаската изява царят на електронната музика отпътува за Франция.

Феновете подлудиха и Skunk Anansie. „Ох, страх ме е”, тресеше се момиче от първия ред до огражденията край сцената, когато изскочи вокалистката Skin и не спря да кръстосва сцената от единия до другия край. След като през ръцете й преминаха няколко инструмента, 46-годишната певица плонжира сред публиката. Емоциите стигнаха своя пик, когато тя буквално увисна върху ръцете на разгорещените фенове от предните редици, а после за малко да потъне в тълпата. „Как ще я изтървете”, крещяха наоколо... Черната перла, облечена ефектно в прилепнало блестящо трико с пера, не изневери на стила си и зарадва публиката с още неочаквани реакции, хвърляйки микрофонната си стойка.

Най-големият музикален купон на годината погълна огромни количества свежа емоция, спомени за разпускащи танци на пясъка и продрани гърла, N-литри изпита бира, целево спестявани по-едри банкноти, роди нови приятелства и мечти за още подобни изживявания.

Импровизирани стени на одобрението, точно срещу централния вход, се оформиха в последната вечер на Спирита. На единствения въпрос – Защо харесвам Spirit of Burgas, всеотдайни фенове изляха в слово възторга си от големия меломански купон. „Пълно е с усмихнати хора и прави Бургас по-красив град”, „Защото са първите, които се осмелиха”, „Едно различно събитие, което събира много млади хора”, „Защото прави духа на Бургас различен”, „Защото прави Бургас център на света” – незнайните оценяващи не пестиха добрите думи, заявявайки отсега огромното нетърпение, с което очакват август 2012 г.

Сред изброените имена на любими банди и фронтмени не липсваха и по-философски разсъждения като това: „Харесвам Спирита, защото музиката е щастие, а красотата е музиката на щастието”. Обяснения в любов на ЦСКА и „Черноморец” написаха футболни запалянковци, а някои се изповядаха буквално: „Защото тук се запознах с Елена”...Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Чакринов си търси актриси
Бургас отново събира елита на спортните танци
Хеликон?! Само такава банка нямаше...
Бургас очарова Ивон Калман
Moby се раздаде докрай на Бургас
Горещ купон с „Cuba Libre” и Устата
София Копола отново пред олтара
Битка за най-красивия тиквен фенер
Уроци по грим в Бургас
Мария Статулова иска мъжките роли в „Женитба”

Компасът на мъдростта

Да се оправдаеш с лошите дела на другите, е все едно да се миеш с кал.
Виктор Юго


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!