сряда, 12 май 2021
Начало »
Най-четени новини

Да крачиш по Камино... до края на Земята /Част I/
15 ноември 2013 // Стеляна Лунгова-Йонкова
28974

„Където и да отиваш,
отивай с цялото си сърце.”
Конфуций

Няма култура на Земята, лишена от светилища и обекти за поклонничество. Пътят на Сантяго, известен още като Камино де Сантяго, е един от най-описваните и коментирани поклоннически маршрути в света.

Един ден в Браила – близка и далечна
21 ноември 2011 // Стеляна Лунгова-Йонкова
13714

Румъния не е атрактивна туристическа дестинация. Страната на граф Дракула е колкото близка, толкова и непозната. За нас, българите, тя е северната ни съседка, с която имаме сходна историческа съдба. Когато стане дума за Румъния, винаги се сещам за една реплика на Алековия герой бай Ганьо: ”Ии, ама аз що свят съм изръшнал... Ти вярваш ли? Туй Гюргево, Турну Магурели, Плоещ, Питещ, Браила, Букурещ....?!”.

Да крачиш по Камино... до края на Земята /Част II/
16 ноември 2013 // Стеляна Лунгова-Йонкова
11459

Няма култура на Земята, лишена от светилища и обекти за поклонничество. Пътят на Сантяго, известен още като Камино де Сантяго, е един от най-описваните и коментирани поклоннически маршрути в света.

Да крачиш по Камино... до края на Земята /Част III/
17 ноември 2013 // Стеляна Лунгова-Йонкова
10374

Няма култура на Земята, лишена от светилища и обекти за поклонничество. Пътят на Сантяго, известен още като Камино де Сантяго, е един от най-описваните и коментирани поклоннически маршрути в света.

Купиха къщата на Яворовата Мина
02 октомври 2011 // Александра Ингилизова
7046

От около месец къщата в Елена, в която е живяла една от най-чистите и опоетизирани българки - Мина Тодорова, любимата на гения Яворов - е с нов собственик.

Заз в България през май
11 януари 2012 // Ракурс
7040

За успокоение на всички – не става дума за автомобилите „ЗАЗ”, които бяха сладък кошмар за родените след 1945 година в соцлагера, а за новата Едит Пиаф. Младата французойка Изабел Жeфруа се прочу като ZAZ с парчето си „Je veux”, което е написано специално за нея. 30 май е датата, на която Заз ще пее в НДК в София, съобщи vesti.bg, позовавайки се на информация от профила на певицата във фейсбук.

Велко Кънев пак режисьор в Бургас
19 юни 2011 // Ракурс
7006

Обичаният артист Велко Кънев пак се изкуши от режисурата и ще постави на бургаска сцена нова пиеса на любимата си французойка Жозиан Баласко. След „Омайна нощ”, „Дядо Коледа е боклук” и „Вик за любов” сега заглавието е „Бившата жена на моя живот”.

Георги Дюлгеров: Отговарям посмъртно на Йорданка Ингилизова
30 май 2012 // Йорданка Ингилизова
6424

По време на десетия „София филм фест на брега” тази година Данчето Ингилизова ме помоли за това интервю и аз й го дължа.

Тя изуми всички ни на феста. Смъртно болна, Данчето преживя фестивала с неистов дух: организираше събития, гледаше филми, журираше, посрещаше гости и дори намираше време да пише. В една от паузите ме помоли да й разкажа за новия си проект, но аз съм суеверен и тогава отказах, защото не искам да говоря за кроежи, които не са гарантирани. Сега обаче проектът е приет за работа и аз съм готов да отговоря на въпросите, които Данчето ми зададе.

Хуан Антонио Берниер: Живеем в една фалшива демокрация
10 септември 2011 // Йорданка Ингилизова
5769

За младия испански поет Хуан Антонио Берниер българският период започва с двугодишното учителстване в бургаската Гимназия с преподаване на романски езици „Г. С. Раковски”. И както сам казва – избра ме България, не аз нея и се чувствам късметлия...
Такова усещане имах и аз – че съм късметлийка, когато го видях за първи път преди няколко години. Беше на представянето на пилотния брой на елитарното списание „Море”, в което Хуан имаше подборка от свои стихове. Онова, което съм запомнила от първата ни среща, не беше свързано пряко с поезията /макар че той живее с и чрез нея/, а отношението му към околните.

Групи за самопомощ при хазартен проблем връщат посоката
22 май 2016 // Кристина Ингилизова
5587

Хазартът съществува от векове. Адреналинът от него е познат, както и щетите, които оставя след себе си. Какво обаче подтиква към него? Какво носи на играещия, за да се остави в ръцете му?! Кога се ражда зависимостта и как да се избавим от нея? Да си Горе и да си Долу. Да си забравил за времето. Да си забравил за себе си. Да рискуваш с всичко. И да губиш Повече от това. За загубите и истинските печалби, тогава, когато избираш да заложиш на себе си и спреш да вярваш и разчиташ на случайността.

Компасът на мъдростта

Не вземай живота твърде насериозно. Никога няма да се измъкнеш от него жив.
Елберт Хъбард


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!